happy mature couple riding a bicycle in the green park
OverOns03
OverOns01
OverOns02

Sud-West Fryslan

Dit gedeelte van Friesland is prachtig met veel weilanden, meren en natuurlijk het IJsselmeerstrand in Makkum (op 3 km afstand van Allingastate). Iedereen droomt weg in de beroemde authentieke Friese elfsteden,  waarvan Leeuwarden , Bolsward en  Sneek voorbeelden zijn.  Het landgoed ligt aan diverse fietsroutes, zodat fietsliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen. Dit maakt dit gebied meteen ook een paradijs voor wandelaars. Toeristische detailinformatie over bijvoorbeeld het huren van een sloep, dineren, fiets- en wandelroutes etc.is op het landgoed aanwezig.

Museumdorp Allingawier

300 meter van Allingastate ligt het Friese museumdorp Allingawier. Je vindt er de oude ambachten, twee kerkjes en de schilderswerkplaats. In de  vrijstaande dubbele schuur is het museumrestaurant It Ferhaal gevestigd, waar heerlijk streekgebonden gerechten geserveerd worden. Voor meer informatie over het Friese Museumdorp https://www.hetfriesemuseumdorp.nl/

Tip culturele highlights  www.friesland.nl.

Tip algemene Friese toeristische activiteiten  www.frieslandholland.nl

Friesland op de ‘Best in Europe’ lijst van Lonely Planet

Prachtig nieuws: Lonely Planet heeft de provincie Friesland verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Dat heeft de meest toonaangevende reisgids ter wereld bekendgemaakt. Wat de verkiezing helemaal  bijzonder maakt, is dat een Nederlandse bestemming nog nooit zo hoog eindigde op deze beroemde lijst. De Friese provincie mag hier dus met alle recht erg trots op zijn.